Paarse aubergine, ook wel Chinese aubergine genoemd, is het Aziatische zusje van de reguliere aubergine. De paarse aubergine is slank en lang. Ook is het vel zachter en bevat paarse aubergine over het algemeen minder pitjes dan de reguliere aubergine. Wist je dat deze pitjes voor een lichtbittere smaak zorgen?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Biefstukreepjes
1 unit
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
¼ cm
Verse gember
½ unit
Aubergine
⅓ unit
Peen
10 g
Gezouten cashewnoten
(Contains Peanuts, Tree nuts)
85 g
Surinaamse rijst
½ teaspoon
Gemalen kurkuma
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Kook 225 ml water per persoon. Laat de biefstukpuntjes op kamertemperatuur komen en marineer met ¼ zakje sojasaus per persoon.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de paarse aubergine en winterpeen peen in plakken van ½ cm dik. Snijd de plakken in zes parten.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de helft van de knoflook en de helft van de gember 1 minuut op laag vuur. Voeg de rijst, kurkuma, peper en zout toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het kokende water toe en kook de rijst, afgedekt, op laag vuur in 10 - 12 minuten droog. Roer tussendoor een paar keer door en laat afgedekt nagaren.
Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en roerbak de biefstukpuntjes 2 - 3 minuten op hoog vuur. Bestrooi met peper en zout, haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui, overige knoflook en overige gember 1 minuut op laag vuur. Voeg de peen toe en roerbak 3 minuten. Voeg de aubergine en overige sojasaus toe en bak nog 5 minuten. Voeg tenslotte de biefstukreepjes, inclusief het bakvocht, toe aan de groenten en roerbak alles nog 1 minuut.
Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de gebakken groenten en biefstukpuntjes. Garneer met de cashewnoten.