Biefstukpuntjes met paarse aubergine en Surinaamse rijst
Biefstukpuntjes met paarse aubergine en Surinaamse rijst

Biefstukpuntjes met paarse aubergine en Surinaamse rijst

Met knapperige cashewnoten

Paarse aubergine, ook wel Chinese aubergine genoemd, is het Aziatische zusje van de reguliere aubergine. De paarse aubergine is slank en lang. Ook is het vel zachter en bevat paarse aubergine over het algemeen minder pitjes dan de reguliere aubergine. Wist je dat deze pitjes voor een lichtbittere smaak zorgen?

Allergens:
Gluten
Soy
Peanuts
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

100 g

Biefstukreepjes

1 unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

¼ cm

Verse gember

½ unit

Aubergine

⅓ unit

Peen

10 g

Gezouten cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

85 g

Surinaamse rijst

½ teaspoon

Gemalen kurkuma

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories692 kcal
Energy (kJ)2895 kJ
Fat24 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate82 g
Sugar0 g
Dietary Fiber7 g
Protein33 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid
Aluminum Foil
Casserole
Wok

Cooking Steps

1

Kook 225 ml water per persoon. Laat de biefstukpuntjes op kamertemperatuur komen en marineer met ¼ zakje sojasaus per persoon.

Snijd de aubergine.
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de paarse aubergine en winterpeen peen in plakken van ½ cm dik. Snijd de plakken in zes parten.

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Kook de rijst.
4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de helft van de knoflook en de helft van de gember 1 minuut op laag vuur. Voeg de rijst, kurkuma, peper en zout toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het kokende water toe en kook de rijst, afgedekt, op laag vuur in 10 - 12 minuten droog. Roer tussendoor een paar keer door en laat afgedekt nagaren.

5

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en roerbak de biefstukpuntjes 2 - 3 minuten op hoog vuur. Bestrooi met peper en zout, haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Voeg de biefstukreepjes toe.
6

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui, overige knoflook en overige gember 1 minuut op laag vuur. Voeg de peen toe en roerbak 3 minuten. Voeg de aubergine en overige sojasaus toe en bak nog 5 minuten. Voeg tenslotte de biefstukreepjes, inclusief het bakvocht, toe aan de groenten en roerbak alles nog 1 minuut.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de gebakken groenten en biefstukpuntjes. Garneer met de cashewnoten.