Biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus
Biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus

Biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus

met noedels, wokgroente en pinda's

Dit gerecht staat supersnel op tafel doordat wij zowel de groentemix als de gember, knoflook en rode peper alvast voor je hebben gesneden!

Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Steak strips

10 g

Garlic-ginger-chili mix

g

Vegetable mix with cabbage

200 g

Vegetable mix

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

10 milliliters

Soy sauce

¼ piece

Lime

10 g

Salted peanuts

100 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories772 kcal
Energy (kJ)3228 kJ
Fat22 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate100 g
Sugar17 g
Dietary Fiber8.7 g
Protein41 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Pan with Lid

Cooking Steps

Biefstukreepjes wokken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Snijd de biefstukreepjes, indien nodig, in even grote stukjes zodat ze gelijktijdig garen. Wacht tot de olie in de wok goed heet is. Bak de biefstukreepjes 2 - 3 minuten op hoog vuur en haal ze uit de pan.

Groente wokken
2

Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie in dezelfde wok op hoog vuur. Voeg de gember, knoflook, rode peper en de oosterse groentemix toe. Roerbak 3 minuten.Voeg dan de zoet-pittige chilisaus, zoete Aziatische saus en sojasaus toe. Meng en verhit de saus 2 minuten. Snijd ondertussen de limoen in kwartjes en hak de pinda's grof.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder van de rode-pepermix of houd apart.

Noedels koken
3

Voeg ondertussen de noedels toe aan de pan met kokend water. Kook afgedekt in 3 minuten beetgaar. Roer de noedels af en toe los tijdens het koken. Giet af en voeg de noedels direct toe aan de wok. Voeg vervolgens de biefstukreepjes toe en roer ze gedurende 1 minuut door de groenten.

Tip: Als je de noedels laat afkoelen, gaan ze aan elkaar plakken. Voeg ze dus direct na het koken toe aan de wok.

Serveren
4

Verdeel de noedels met groenten en biefstukpuntjes over de borden. Knijp een partje limoen uit boven elk bord. Garneer met de pinda's.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Een handje levert je al 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van beide.