Biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus
Biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus

Biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus

met noedels, wokgroente en pinda's

Dit gerecht staat supersnel op tafel omdat wij zowel de groentemix als de gember, knoflook en rode peper alvast voor je hebben gesneden!

Tags:
Family
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Steak strips

20 g

Garlic-ginger-chili mix

200 g

Vegetable mix with cabbage

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

¼ piece

Lime

10 g

Salted peanuts

100 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories810 kcal
Energy (kJ)3391 kJ
Fat24 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate106 g
Sugar22 g
Dietary Fiber9 g
Protein39 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paper Towel
Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de limoen in kwartjes en hak de pinda's grof.

Tip: Het beste kun je de biefstukreepjes al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Groenten wokken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de gember, knoflook, rode peper en de oosterse groentemix toe. Roerbak 3 minuten. Voeg vervolgens de zoet-pittige chilisaus, zoete Aziatische saus en sojasaus toe. Meng en verhit de saus 2 minuten.

Tip: (s) Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder van de rode-pepermix of houd apart. Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Noedels koken
3

Voeg ondertussen de noedels toe aan de pan met kokend water. Kook, afgedekt, in 3 minuten beetgaar. Roer de noedels af en toe los tijdens het koken. Giet af en voeg de noedels direct toe aan de wok, anders gaan ze aan elkaar plakken. Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie op hoog vuur in de koekenpan. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstukreepjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstukreepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bak de biefstukreepjes kort voor rosé vlees of langer voor doorbakken vlees. De biefstukreepjes zijn snel gaar, dus bak ze niet te lang voor een mals resultaat.

Serveren
4

Verdeel de noedels met groenten over de borden en leg de biefstukreepjes erop. Knijp een partje limoen uit boven elk bord. Garneer met de pinda's.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Een handje levert je al 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van beide.