Biefstukreepjes met volkoren noedels
Biefstukreepjes met volkoren noedels

Biefstukreepjes met volkoren noedels

met zoete Aziatische saus, Oosterse groentemix en gomasio

Tip voor mals vlees: haal het op tijd uit de koelkast (ongeveer 30 minuten van te voren), verwijder de verpakking en dep het vlees alvast droog met keukenpapier.

Allergens:
Fish
Wheat
Soy
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Rump steak

5 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

10 g

Garlic-ginger-chili mix

g

Vegetable mix with cabbage

200 g

Vegetable mix

50 g

Wholewheat noodles

(Contains Wheat)

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories554 kcal
Energy (kJ)2318 kJ
Fat18 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate56 g
Sugar19 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein38 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Wok or sautépan
Aluminum Foil
Pan with Lid
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Smaakmakers bakken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Meng de kogelbiefstuk in een kom met de vissaus en ketjap. Dek af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in de koelkast. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan. Bak de mix van gember, knoflook en rode peper 1 minuut aan.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de vissaus en spoel de noedels voor gebruik af in een vergiet. Voeg eventueel aan tafel nog een beetje vissaus toe naar smaak.

Groenten bakken
2

Voeg de Oosterse groentemix toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 6 minuten. Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet vervolgens af en voeg de noedels samen met de zoete Aziatische saus toe aan de groenten en meng goed door elkaar. Bak het geheel nog 2 minuten.

Biefstuk snijden
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kogelbiefstuk pas toe zodra de pan goed heet is. Bak de kogelbiefstuk 2 minuten per kant. Haal de kogelbiefstuk uit de pan, leg op een snijplank en snijd in dunne reepjes.

Tip: 1: Houd je van rosé? Bak dan 2 minuten op de ene kant en nog 1 minuut op de andere kant.

2: Snijd de entrecote tegen de draad van het vlees in. Zo verkort je de spiervezels van het vlees en krijg je een malser hapje.

Serveren
4

Schep de noedels met groenten in diepe borden. Verdeel de biefstukreepjes erover. Garneer met de gomasio.