Zet binnen een handomdraai deze vegetarische carpaccio op tafel!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
500 g
Pre-cooked beetroot
1 piece
Easy peel orange
125 g
Fresh goat's cheese
(Contains Milk)
25 g
Walnuts
40 g
Lamb's lettuce
8 milliliters
Lemon-infused olive oil
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
2 teaspoon
Balsamic vinegar
Snijd de bieten in zeer dunne plakken (zie Tip). Snijd de sinaasappel in de lengte doormidden. Pers een helft uit. Snijd van de andere helft de partjes los van de schil om mee te garneren. Gebruik hiervoor een scherp mesje. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees los langs de vliesjes. Hak de walnoten grof.
Tip: Gebruik hiervoor eventueel een dunschiller of kaasschaaf.
Voeg 100 g geitenkaas en het sinaasappelsap toe aan een hoge kom. Bewaar de overige geitenkaas voor de garnering. Pureer tot een glad geheel met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een saladekom de veldsla met zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Smeer de geitenkaas-sinaasappelcrème uit over 2 platte borden. Verspreid de plakken rode biet over de crème en besprenkel met de citroenolie. Leg een handje veldsla in het midden. Verdeel de overige geitenkaas in kleine brokjes. Garneer de bordjes met de walnoten, sinaasappelpartjes en geitenkaas.