Deze week geniet je van een pizza die bij weinig pizzeria’s op de menukaart zal staan: een bietenpizza. Voor de bodem zijn, zoals de naam al prijsgaf, bieten gebruikt. De smaak van biet combineert goed met de rucola en zwarte balsamicoazijn. Op de extra informatiekaart lees je meer over deze speciale pizza!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Rode ui
125 g
Champignons
1 unit
Bietenpizza
(Contains Gluten)
50 g
Kruidenroomkaas
(Contains Milk)
25 g
Geraspte grana padano
(Contains Egg, Milk)
½ teaspoon
Gedroogde oregano
10 g
Zonnebloempitten
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
40 g
Rucola
(May be present Celery)
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de rode ui in ringen. Snijd de champignons in plakken.
Besmeer elke bietenpizza met de helft van de olijfolie en de kruidenroomkaas. Verdeel er vervolgens de rode ui en champignons over. Bestrooi vervolgens met de grana padano, oregano, peper, zout en zonnebloempitten. Besprenkel tenslotte met de overige olijfolie.
Bak de pizza 8 minuten in de oven.
Snijd de pizza’s in 8 gelijke stukken en verdeel over de borden. Bestrooi met rucola en besprenkel met zwarte balsamicoazijn.