Bietenpizza met champignons, rucola en twee kazen
Bietenpizza met champignons, rucola en twee kazen

Bietenpizza met champignons, rucola en twee kazen

Een bijzondere variant op de klassieke pizza

Deze week geniet je van een pizza die bij weinig pizzeria’s op de menukaart zal staan: een bietenpizza. Voor de bodem zijn, zoals de naam al prijsgaf, bieten gebruikt. De smaak van biet combineert goed met de rucola en zwarte balsamicoazijn. Op de extra informatiekaart lees je meer over deze speciale pizza!

Allergens:
Gluten
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Rode ui

125 g

Champignons

1 unit

Bietenpizza

(Contains Gluten)

50 g

Kruidenroomkaas

(Contains Milk)

25 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

½ teaspoon

Gedroogde oregano

10 g

Zonnebloempitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

40 g

Rucola

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories1021 kcal
Energy (kJ)4272 kJ
Fat37 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate123 g
Sugar0 g
Dietary Fiber16 g
Protein37 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de rode ui in ringen.
2

Snijd de rode ui in ringen. Snijd de champignons in plakken.

Besmeer elke bietenpitta met de helft van de olijfolie en de roomkaas.
3

Besmeer elke bietenpizza met de helft van de olijfolie en de kruidenroomkaas. Verdeel er vervolgens de rode ui en champignons over. Bestrooi vervolgens met de grana padano, oregano, peper, zout en zonnebloempitten. Besprenkel tenslotte met de overige olijfolie.

4

Bak de pizza 8 minuten in de oven.

Bestrooi met rucola en besprenkel met zwarte balsamicoazijn.
5

Snijd de pizza’s in 8 gelijke stukken en verdeel over de borden. Bestrooi met rucola en besprenkel met zwarte balsamicoazijn.