Bietensalade met gerookte forel
Bietensalade met gerookte forel

Bietensalade met gerookte forel

Een Scandinavische maaltijdsalade met chioggiabiet en aardappels

De chioggiabiet is niet alleen een feestje voor de smaakpapillen, maar ook voor het oog. Zodra je hem opensnijdt zie je waarom! Deze bietenvariant is wat zachter en zoeter dan zijn rode broertje en kun je ook goed rauw eten. In combinatie met de gerookte forel, aardappel en zure room wordt het een Scandinavisch zomerfeestje op je bord.

Allergens:
Celery
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

75 g

Hollandse groentemix met rode biet

(Contains Celery)

½ unit

Chioggiabiet

2.5 g

Verse dille

(May be present Celery)

½ unit

Appel

1 unit

Gerookte forelfilet

(Contains Fish)

15 g

Mesclun

25 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

2.5 tablespoon

Wittewijnazijn

1 tablespoon

Suiker

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Honing

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2753 kJ
Calories658 kcal
Fat24 g
Saturated Fat5.1 g
Carbohydrate77 g
Sugar36 g
Dietary Fiber10 g
Protein27 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Bowl
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 2 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Groentemix bakken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en roerbak de groentemix 1 – 2 minuten. Voeg 50 ml water per persoon en de witte balsamicoazijn toe aan de pan. Doe het deksel op de pan en kook het geheel, afgedekt, 12 – 15 minuten.

Chioggiabiet inmaken
3

Schil ondertussen de chioggiabiet, halveer en snijd in flinterdunne plakken. Meng de plakken in een kom met 2 el wittewijnazijn per persoon en de suiker. Schep af en toe om.

Snijden
4

Hak ondertussen de dille grof. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes. Verdeel de forelfilet met twee vorken in kleine stukjes. Meng in een kleine kom per persoon 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng in een saladekom de aardappelblokjes, appel, mesclun, forel, zure room, 3/4 van de dille en 3/4 van de dressing met de groentemix.

Serveren
6

Verdeel de plakjes chioggiabiet over de borden en schep de salade erbovenop. Besprenkel met de overige dressing en garneer met de rest van de dille.