Kip in bladerdeeg met witte kaas en semi-gedroogde tomaten
Kip in bladerdeeg met witte kaas en semi-gedroogde tomaten

Kip in bladerdeeg met witte kaas en semi-gedroogde tomaten

met kruidenroomkaas, broccoli en tomatensalade

Vind je het leuk om het gevulde bladerdeeg er extra mooi uit te laten zien? Snijd de zijkanten van het deeg dan in en vlecht het dicht over de vulling heen.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

100 g

Broccoli

25 g

Herbed cream cheese

(Contains Milk)

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

¼ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

1.5 piece

Tomato

2.5 g

Fresh chives

(May be present Celery)

35 g

Semi-dried tomatoes

½ sachet(s)

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

½ sachet(s)

Italian seasoning

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3612 kJ
Calories863 kcal
Fat61.7 g
Saturated Fat23.6 g
Carbohydrate35 g
Sugar10.7 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein35.1 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Colander
Bowl
Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Kipgehakt bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt in 3 - 4 minuten los - het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Giet het kipgehakt af (zie Tip).

Tip: Het kipgehakt gaat straks in het bladerdeeg en mag daarom niet te vochtig zijn. Giet dus goed af.

Broccoli koken en mengen
2

Breng ondertussen een laagje water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Blancheer de broccoli, afgedekt, 3 minuten. Giet af en spoel kort onder koud water. Snijd de semi-gedroogde tomaten fijn. Verkruimel de witte kaas. Meng in een kom de broccoli met de kruidenroomkaas, het kipgehakt, de semi-gedroogde tomaten, de Italiaanse kruiden en de helft van de witte kaas. 

Bladerdeeg vullen
3

Rol het bladerdeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Beleg in het midden van het deeg een strook met de broccolivulling. Snijd de zijkanten vanaf de rand tot aan de vulling in meerdere strookjes en vouw de ingesneden zijkanten naar binnen toe over de vulling heen (zie Tip). Strooi het sesamzaad over het gevulde bladerdeeg. Bak het gevulde bladerdeeg 25 - 35 minuten in de oven.

Tip: Om een mooi glimmend laagje aan het bladerdeeg te geven, kun je het deeg voor het bakken met een kwastje insmeren met melk.

Snijden
4

Snijd de tomaten in dunne partjes. Snijd of knip de bieslook fijn.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Tomaten bereiden
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de bieslook, tomatenpartjes en overige witte kaas met de dressing.

Serveren
6

Verdeel het gevulde bladerdeeg over de borden en serveer met de tomaten.