Bloemkool-aardappelgratin met boerenworst
Bloemkool-aardappelgratin met boerenworst

Bloemkool-aardappelgratin met boerenworst

met kaassaus en zachte ui

.

Allergens:
Milk
Gluten
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Bloemkool

200 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Knoflookteen

1 unit

Nootmuskaat

40 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

12 g

Panko paneermeel

(Contains Gluten, Wheat)

½ unit

Ui

1 unit

Varkensboerenworst

2.5 g

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

1.25 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ pack

Melk

(Contains Milk)

1 tablespoon

Bloem

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4079 kJ
Calories975 kcal
Fat53 g
Saturated Fat27.2 g
Carbohydrate76 g
Sugar17.8 g
Dietary Fiber11 g
Protein43 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Whisk
Saucepan

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de stam in blokjes. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp een mespunt nootmuskaat per persoon met een fijne rasp.

.
2

Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de bloemkool toe. Giet af en stort beide in een ovenschaal. Laat even uitstomen en bestrooi met peper en zout.

.
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg 1 el bloem per persoon toe en bak 1 minuut mee. Blus af met 1/3 van de melk en roer met een garde tot de melk is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige melk. Roer de saus glad en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de helft van de kaas toe en meng goed. Haal dan de saus van het vuur.

.
4

Giet de kaassaus over de bloemkool en aardappelen in de ovenschaal. Meng de panko met alle overige kaas en strooi over de kaassaus. Gratineer 15 - 20 minuten in de oven.

.
5

Halveer intussen de ui en snijd in halve ringen. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de boerenworst in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de ui toe. Dek de pan af en bak de worst en ui 8 - 10 minuten op gemiddeld vuur. Keer regelmatig om. Snijd de peterselie fijn.

.
6

Serveer de gegratineerde bloemkool en aardappelen met de boerenworst en gebakken ui. Garneer met de peterselie.