Bloemkool-aardappelgratin met kaassaus
Bloemkool-aardappelgratin met kaassaus

Bloemkool-aardappelgratin met kaassaus

met varkensworstjes met zeezout en zwarte peper

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Allergens:
Milk
Gluten
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Bloemkool

200 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Knoflookteen

1 thumb

Nootmuskaat

½ pack

Biologische halfvolle melk

(Contains Milk)

40 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

15 g

Panko paneermeel

(Contains Gluten, Wheat)

½ unit

Ui

2 unit

Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper

(May be present Egg, Gluten, Soy, Mustard, Celery)

2.5 g

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Bloem

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3893 kJ
Calories930 kcal
Fat49 g
Saturated Fat26 g
Carbohydrate74 g
Sugar11 g
Dietary Fiber10 g
Protein43 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Whisk
Saucepan
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en snijd de stam in blokjes. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp een mespunt nootmuskaat per persoon met een fijne rasp.

Koken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de bloemkool toe. Giet af en stort beide in een ovenschaal. Laat even uitstomen en bestrooi met peper en zout.

Kaassaus maken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg 1 el bloem per persoon toe en bak 1 minuut mee. Blus af met 1/3 van de melk en roer met een garde tot de melk is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige melk. Roer de saus glad en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de helft van de kaas toe en meng goed. Haal dan de saus van het vuur.

Gratin maken
4

Giet de kaassaus over de bloemkool en aardappelen in de ovenschaal. Meng de panko met alle overige kaas en strooi over de kaassaus. Gratineer 15 - 20 minuten in de oven.

Worst bakken
5

Halveer ondertussen de ui en snijd in halve ringen. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de ui toe. Dek de pan af en bak de worstjes en ui 8 - 10 minuten op gemiddeld vuur. Keer regelmatig om. Snijd de peterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de gegratineerde bloemkool en aardappelen met de worstjes en gebakken ui. Garneer met de peterselie.