Bloemkoolquinoa met ras-el-hanoutkippendijreepjes
Bloemkoolquinoa met ras-el-hanoutkippendijreepjes

Bloemkoolquinoa met ras-el-hanoutkippendijreepjes

Met witte courgette en pittige yoghurtsaus

In dit gerecht is de bloemkool vermomd als rijst. De ideale manier om kleine (en grote!) eters een goede maaltijd voor te schotelen met lekker veel groente. Je brengt het gerecht op smaak met de kippendijreepjes met ras el hanout, een Noord-Afrikaanse specerijenmix met een sterke geur en warme smaak. De yoghurtsaus kun je zo pittig maken als je zelf wilt.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Quinoa

½ unit

Rode peper

1.5 unit

Witte courgette

0.3 unit

Rode ui

6 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

100 g

Bloemkoolrijst

(May be present Celery)

100 g

Kippendijreepjes met ras el hanout

½ unit

Limoen

50 milliliters

Volle yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3448 kJ
Calories824 kcal
Fat39 g
Saturated Fat8.9 g
Carbohydrate74 g
Sugar15.4 g
Dietary Fiber9 g
Protein40 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Quinoa koken
1

Bereid de bouillon en breng aan de kook in een pan met deksel en kook de quinoa, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg eventueel extra water toe, giet daarna af en roer los met een vork.

Snijden
2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de witte courgette in plakken en snipper de rode ui. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes.

Rijst en kip bakken
3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de helft van de rode peper 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst en de kippendijreepjes toe en roerbak 6 – 8 minuten. Voeg de rode ui en de quinoa vlak voor serveren toe aan de pan, roer door en breng op smaak met peper en zout. De rode ui mag rauw blijven.

Courgette bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 7 – 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Pers ondertussen de limoen uit en meng in een kleine kom 1 tl limoensap per persoon met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de overige rode peper.

Serveren
6

Verdeel de bloemkoolquinoa over de borden, schep de gebakken courgette ernaast en garneer met de munt. Serveer met de pittige yoghurtsaus en het overige limoensap naar wens.