De bleekselderij geeft deze bloemkoolsoep een verrassende twist. Het maakt de soep namelijk net wat frisser en lichter. Verder draai je zelf gehaktballetjes die je toevoegt aan de soep. Vind je dit te veel werk? Bak het gehakt gewoon los zonder er eerst balletjes van te draaien. Ook lekker!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
100 g
Kruimige aardappelen
150 g
Bloemkool
1.5 unit
Bleekselderij
(Contains Celery)
100 g
Rundergehakt
1 unit
Bruin broodje
(Contains Gluten, Soy, Milk May be present Egg, Tree nuts, Sesame, Lupin)
1 sprig
Verse krulpeterselie
(May be present Celery)
1 tablespoon
Olijfolie
¾ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon.
Snipper de ui. Schil de aardappelen (irene) en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de bleekselderij in plakjes van maximaal ½ cm dik.
Verhit de helft van de olijfolie in de soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloemkool en bleekselderij toe, draai het vuur middelhoog en bak al roerende 3 minuten. Voeg de aardappelen en 400 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Draai ondertussen 4 balletjes per persoon van het rundergehakt. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes afgedekt in 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur uit en laat afgedekt staan.
Bak ondertussen het rozijnenbroodje 8 minuten in de oven. Snijd of hak de krulpeterselie fijn.
Haal de soeppan van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel wat extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Voeg de gehaktballetjes en de helft van de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de overige peterselie en serveer met het volkoren rozijnenbroodje.