Bloemkoolsoep
Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Met bleekselderij en gehaktballetjes

De bleekselderij geeft deze bloemkoolsoep een verrassende twist. Het maakt de soep namelijk net wat frisser en lichter. Verder draai je zelf gehaktballetjes die je toevoegt aan de soep. Vind je dit te veel werk? Bak het gehakt gewoon los zonder er eerst balletjes van te draaien. Ook lekker!

Allergens:
Celery
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

100 g

Kruimige aardappelen

150 g

Bloemkool

1.5 unit

Bleekselderij

(Contains Celery)

100 g

Rundergehakt

1 unit

Bruin broodje

(Contains Gluten, Soy, Milk May be present Egg, Tree nuts, Sesame, Lupin)

1 sprig

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¾ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories690 kcal
Energy (kJ)2887 kJ
Fat20 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate62 g
Sugar0 g
Dietary Fiber12 g
Protein41 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Lid
Large Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon.

Snijd de bleekselderij.
2

Snipper de ui. Schil de aardappelen (irene) en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de bleekselderij in plakjes van maximaal ½ cm dik.

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
3

Verhit de helft van de olijfolie in de soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloemkool en bleekselderij toe, draai het vuur middelhoog en bak al roerende 3 minuten. Voeg de aardappelen en 400 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Draai de gehaktballetjes.
4

Draai ondertussen 4 balletjes per persoon van het rundergehakt. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes afgedekt in 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur uit en laat afgedekt staan.

5

Bak ondertussen het rozijnenbroodje 8 minuten in de oven. Snijd of hak de krulpeterselie fijn.

6

Haal de soeppan van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel wat extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Voeg de gehaktballetjes en de helft van de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige peterselie.
7

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de overige peterselie en serveer met het volkoren rozijnenbroodje.