Bloemkool wordt vaak geassocieerd met de winter, maar de Hollandse bloemkool smaakt ook heerlijk in de zomer. Bij deze maaltijdsoep serveer je volkoren uienkruier. Dit is een zacht broodje met kaas en ui, speciaal door onze bakker voor jou gemaakt. De volkoren variant bevat relatief veel voedingsvezels.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
100 g
Aardappelen
150 g
Bloemkool
½ unit
Courgette
3 unit
Verse bieslook
(May be present Celery)
¼ unit
Nootmuskaat
1 unit
Volkoren uienkruier
(Contains Egg, Gluten, Milk, Tree nuts, Sesame, Soy)
1 tablespoon
Crème fraîche
(Contains Milk)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
¾ unit
Groentebouillonblokje
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon.
Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de stronk klein. Schaaf of snijd de courgette in de lengte in dunne linten. Knip of snijd de bieslook fijn. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.
Verhit de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bloemkool, de helft van de courgette en de nootmuskaat toe en bak al roerende 3 minuten. Voeg de aardappelen en 300 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.
Verhit ondertussen de olijfolie in een grill- of koekenpan en gril of bak de overige courgette 5 minuten op middelmatig vuur.
Bak de volkoren uienkruier 8 minuten in de oven.
Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de soep terug op het vuur, voeg de gebakken courgette en de helft van de crème fraîche toe en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de overige crème fraîche en de bieslook en serveer met de volkoren uienkruier.