Bloemkoolsoep met gegrilde courgette en volkoren uienkruier
Bloemkoolsoep met gegrilde courgette en volkoren uienkruier

Bloemkoolsoep met gegrilde courgette en volkoren uienkruier

met zelfgeraspte nootmuskaat

Bloemkool wordt vaak geassocieerd met de winter, maar de Hollandse bloemkool smaakt ook heerlijk in de zomer. Bij deze maaltijdsoep serveer je volkoren uienkruier. Dit is een zacht broodje met kaas en ui, speciaal door onze bakker voor jou gemaakt. De volkoren variant bevat relatief veel voedingsvezels.

Allergens:
Egg
Gluten
Milk
Tree nuts
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

100 g

Aardappelen

150 g

Bloemkool

½ unit

Courgette

3 unit

Verse bieslook

(May be present Celery)

¼ unit

Nootmuskaat

1 unit

Volkoren uienkruier

(Contains Egg, Gluten, Milk, Tree nuts, Sesame, Soy)

1 tablespoon

Crème fraîche

(Contains Milk)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

¾ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories655 kcal
Energy (kJ)2741 kJ
Fat32 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate62 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein26 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan
Grater
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon.

Schaaf de courgette in linten.
2

Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de stronk klein. Schaaf of snijd de courgette in de lengte in dunne linten. Knip of snijd de bieslook fijn. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

Voeg de nootmuskaat toe
3

Verhit de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bloemkool, helft van de courgette en de nootmuskaat toe en bak al roerende 3 minuten. Voeg de aardappelen en 300 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een grill- of koekenpan en gril of bak de overige courgette 5 minuten op middelmatig vuur.

5

Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan. Breng afgedekt aan de kook en kook in 5 - 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

6

Bak de volkoren uienkruier 8 minuten in de oven.

Pureer de soep met de staafmixer.
7

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de soep terug op het vuur, voeg de gebakken courgette en de helft van de crème fraîche toe en verhit nog 1 minuut.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de overige crème fraîche en bieslook en serveer met de volkoren uienkruier. Snijd het ei doormidden en leg in het midden van de soep.