Bloemkoolsoep met krokante spekjes
Bloemkoolsoep met krokante spekjes

Bloemkoolsoep met krokante spekjes

met hazelnoten en peterselie

.

Allergens:
Tree nuts
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

400 g

Bloemkool

50 g

Kruimige aardappelen

10 g

Geroosterde hazelnoten

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

½ unit

Bruine ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

1 unit

Nootmuskaat

50 g

Spekblokjes

25 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Fles olijfolie

½ teaspoon

Honing

Not included in your delivery

¾ unit

Groentebouillonblokje

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2554 kJ
Calories611 kcal
Fat36 g
Saturated Fat13.4 g
Carbohydrate46 g
Sugar16.5 g
Dietary Fiber13 g
Protein19 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Baking Sheet
Parchment Paper
Tall-Sided Pan
Immersion blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en breng 400 ml water per persoon aan de kook voor de soep. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en bloemkool 2 - 3 minuten. Voeg de aardappel en 400 ml kokend water per persoon toe. Verkruimel er 3/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng, afgedekt, aan de kook. Laat 15 - 20 minuten koken, of tot de bloemkool en aardappelen zacht zijn. Schep tussendoor een paar keer goed om.

Toppings snijden
3

Hak ondertussen de hazelnoten grof en snijd de peterselie fijn. Hak of scheur de ciabatta in grove stukken. Verdeel de ciabattastukjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en bak 8 - 10 minuten in de oven. Rasp ondertussen de nootmuskaat met een fijne rasp.

Toppings bakken
4

Verhit een koekenpan, zonder olie of boter, op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 6 - 8 minuten krokant. Voeg de laatste 2 minuten de hazelnoten toe. Haal de pan van het vuur en meng de spekblokjes en hazelnoten met 1/2 tl honing per persoon. Schep goed om, zodat de honing goed over de spekjes en hazelnoten verdeeld wordt.

Soep pureren
5

Haal de soeppan van het vuur, voeg 1 tl mosterd per persoon toe en pureer de soep met een staafmixer. Roer 3/4 van de peterselie en de helft van de zure room door de soep en breng goed op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Garneer de soep met de spekblokjes en hazelnoten, de overige peterselie, overige zure room en de ciabattastukjes. Bestrooi naar smaak met peper en extra nootmuskaat.