BLT-salade met ei, avocado en yoghurtdressing
BLT-salade met ei, avocado en yoghurtdressing

BLT-salade met ei, avocado en yoghurtdressing

geïnspireerd op het klassieke broodje met spek, sla en tomaat

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan verpak je ze samen in een papieren zak.

Tags:
Extra Veggies
Low Carb
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 piece

Egg

1 piece

Tomato

½ piece

Avocado

1 piece

Garlic

½ piece

Wholewheat bread roll

50 g

Bacon lardons

50 g

Organic low-fat yogurt

¼ head

Iceberg lettuce

Not included in your delivery

½ teaspoon

Mustard

¼ tablespoon

Olive oil

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories709 kcal
Energy (kJ)2967 kJ
Fat52.3 g
Saturated Fat13.9 g
Carbohydrate26.2 g
Sugar8.5 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein29.9 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Plate
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan.
  • Voeg de eieren toe zodra het water kookt en kook ze 8 minuten voor een hardgekookt ei of 6 minuten voor een zachtgekookt ei.
  • Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en snijd in partjes.
Croutons maken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bruine ciabatta in kleine blokjes en voeg toe aan een kom.
  • Meng de ciabattablokjes met de helft van de knoflook en 1/4 el olijfolie per persoon.
  • Verdeel de blokjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze 8 - 10 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Croutons worden vaak gemaakt van witbrood. In dit recept gebruik je brood met meer volkoren meel en daarom meer vitaminen, mineralen en vezels. Net zo lekker en veel gezonder!

Sla mengen
3
  • Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Maak in een saladekom een dressing van de overige knoflook, de yoghurt en per persoon: 1/2 tl mosterd, 1/4 el extra vierge olijfolie, peper en zout (zie Tip).
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de ijsbergsla klein en meng samen met de tomatenblokjes door de dressing in de saladekom.

Tip: Houd je niet van rauwe knoflook? Voeg dan minder knoflook toe of laat het achterwege.

Salade maken
4
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verdeel de salade over de borden.
  • Garneer met de avocado, eipartjes, spekreepjes en de croutons.