Boeddhabowl met kipschnitzel, avocado en zoete aardappel
Boeddhabowl met kipschnitzel, avocado en zoete aardappel

Boeddhabowl met kipschnitzel, avocado en zoete aardappel

met spinazie, zoetzure wortel en pittige room-chilisaus

Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond.

Allergens:
Milk
Sesame
Wheat
Barley

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato

50 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

½ piece

Avocado

50 g

Spinach

½ sachet(s)

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

½ piece

Carrot

1 piece

Oranjehoen crispy chicken schnitzel

(Contains Wheat, Barley)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

2 tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Sugar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3424 kJ
Calories818 kcal
Fat45.3 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate71.7 g
Sugar27.7 g
Dietary Fiber10.4 g
Protein24.9 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Peeler or Cheese Slicer
Small Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Zoete aardappel bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de zoete-aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de zoete-aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven.

Zoetzure wortel maken
2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Meng de linten in een kom met per persoon: 2 el wittewijnazijn en 1 el suiker. Schep af en toe om.

Weetje: Deze bowl zit vol groenten en is daardoor een bron van vezels en belangrijke voedingsstoffen. De zoete aardappel levert veel vitaminen en mineralen (ijzer, kalium en vitamine B en C) en de avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Deze bowl draagt dus bij aan gezonde darmen, hart en bloedvaten en geeft je een lang verzadigd gevoel.

Sausje maken
3

Meng in een kleine kom de zure room met de zoet-pittige chilisaus. Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakjes.

Spinazie mengen
4

Schenk in een saladekom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Scheur de spinazie boven de kom klein en meng goed door de olie.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Kipschnitzel bakken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de schnitzel in 6 minuten goudbruin. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en snijd in reepjes.

Serveren
6

Verdeel de spinazie over grote kommen. Leg de zoete-aardappelblokjes, wortellinten en avocado er in aparte hoopjes op. Leg de kipschnitzel in het midden. Garneer met de room-chilisaus en de sesamzaadjes.