Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Sweet potato
50 g
Organic sour cream
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Sweet chili sauce
½ piece
Avocado
50 g
Spinach
½ sachet(s)
Sesame seeds
(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)
½ piece
Carrot
1 piece
Oranjehoen crispy chicken schnitzel
(Contains Wheat, Barley)
½ tablespoon
Olive oil
2 tablespoon
White wine vinegar
1 tablespoon
Sugar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de zoete-aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de zoete-aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven.
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Meng de linten in een kom met per persoon: 2 el wittewijnazijn en 1 el suiker. Schep af en toe om.
Weetje: Deze bowl zit vol groenten en is daardoor een bron van vezels en belangrijke voedingsstoffen. De zoete aardappel levert veel vitaminen en mineralen (ijzer, kalium en vitamine B en C) en de avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Deze bowl draagt dus bij aan gezonde darmen, hart en bloedvaten en geeft je een lang verzadigd gevoel.
Meng in een kleine kom de zure room met de zoet-pittige chilisaus. Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakjes.
Schenk in een saladekom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Scheur de spinazie boven de kom klein en meng goed door de olie.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de schnitzel in 6 minuten goudbruin. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en snijd in reepjes.
Verdeel de spinazie over grote kommen. Leg de zoete-aardappelblokjes, wortellinten en avocado er in aparte hoopjes op. Leg de kipschnitzel in het midden. Garneer met de room-chilisaus en de sesamzaadjes.