Duik in april met ons de wereld van de foodbowls in! Met een voedzame mix van verse ingrediënten in één kom zet je een superlekkere, vullende én kleurrijke maaltijd op tafel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Sweet potato
½ piece
Beetroot
50 g
Organic sour cream
½ sachet(s)
Sweet chili sauce
½ piece
Avocado
50 g
Spinach
5 g
Sesame seeds
1 piece
Chicken burger
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
2 tablespoon
White wine vinegar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Meng de zoete-aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de zoete-aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 min in de oven.
Schil ondertussen de rode biet en halveer hem. Snijd de biet vervolgens in flinterdunne plakken of schaaf met een dunschiller of kaasschaaf. Meng de plakken in een kom met per persoon: 2 el wittewijnazijn en 1 el suiker. Schep af en toe om.
Tip: Deze buddha bowl zit vol groenten en is daardoor een bron van vezels en belangrijke voedingsstoffen. De zoete aardappel levert veel vitaminen en mineralen (ijzer, kalium en vitamine B en C) en de avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Deze bowl draagt dus bij aan gezonde darmen, hart en bloedvaten en geeft je een lang verzadigd gevoel.
Meng in een kleine kom de zure room met de zoet-pittige chilisaus. Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Schenk in een saladekom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Scheur de spinazie boven de kom klein en meng goed door de olie.
Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Meng de sesamzaadjes met een snuf zout in een diep bord. Haal de kipburger door de sesamzaadjes, zorg dat hij rondom helemaal bedekt is en druk de sesamzaadjes goed aan. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipburger 4 - 6 minuten per kant of totdat hij goudbruin en gaar is. Haal uit de pan en snijd in reepjes.
Verdeel de spinazie over grote kommen. Leg de zoete-aardappelblokjes, rode biet en avocado er in aparte hoopjes op. Leg de reepjes kipburger in het midden. Garneer met de room-chilisaus.