Boeddhabowl met sesamkip, avocado en zoete aardappel
Boeddhabowl met sesamkip, avocado en zoete aardappel

Boeddhabowl met sesamkip, avocado en zoete aardappel

met spinazie, zoetzure wortel en pittige room-chilisaus

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, verpak ze dan samen in een papieren zak!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato

50 g

Organic sour cream

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

½ piece

Avocado

50 g

Spinach

5 g

Sesame seeds

1 piece

Chicken burger

½ piece

Carrot

Not included in your delivery

2 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Sugar

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories752 kcal
Energy (kJ)3146 kJ
Fat43 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate55 g
Sugar28 g
Dietary Fiber11.8 g
Protein30 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Peeler or Cheese Slicer
Small Bowl
Salad Bowl
Deep Plate
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Zoete aardappel bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Meng de zoete-aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de zoete-aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 min in de oven.

Zoetzure wortel maken
2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Meng de linten in een kom met per persoon: 2 el wittewijnazijn en 1 el suiker. Schep af en toe om.

Tip: Deze bowl zit vol groenten en is daardoor een bron van vezels en belangrijke voedingsstoffen. De zoete aardappel levert veel vitaminen en mineralen (ijzer, kalium en vitamine B en C) en de avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Deze bowl draagt dus bij aan gezonde darmen, hart en bloedvaten en geeft je een lang verzadigd gevoel.

Sausje maken
3

Meng in een kleine kom de zure room met de zoet-pittige chilisaus. Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Spinazie mengen
4

Schenk in een saladekom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Scheur de spinazie boven de kom klein en meng goed door de olie.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Kipburger bakken
5

Meng de sesamzaadjes met een snuf zout in een diep bord. Haal de kipburger door de sesamzaadjes, zorg dat hij rondom helemaal bedekt is en druk de sesamzaadjes goed aan. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipburger 4 - 6 minuten per kant of totdat hij goudbruin en gaar is. Haal uit de pan en snijd in reepjes.

Serveren
6

Verdeel de spinazie over grote kommen. Leg de zoete-aardappelblokjes, wortellinten en avocado er in aparte hoopjes op. Leg de reepjes kipburger in het midden. Garneer met de room-chilisaus.