Speciaal ingrediënt in je box! Deze burger komt van de Oranjehoen kip. Die eet lokaal kringloopvoer en heeft een 22% lagere CO2-uitstoot dan de 1 ster Beter Leven kip.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Sweet potato
50 g
Organic sour cream
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Sweet chili sauce
½ piece
Avocado
50 g
Spinach
(May be present Celery)
½ sachet(s)
Sesame seeds
(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)
1 piece
Chicken burger from Oranjehoen
½ piece
Carrot
1 tablespoon
Olive oil
2 tablespoon
White wine vinegar
1 tablespoon
Sugar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de zoete-aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de zoete-aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven.
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Meng de linten in een kom met per persoon: 2 el wittewijnazijn en 1 el suiker. Schep af en toe om.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Meng in een kleine kom de zure room met de zoet-pittige chilisaus. Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Voeg 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe aan een saladekom. Scheur de spinazie boven de kom klein en meng goed door de olie.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Meng de sesamzaadjes met een snuf zout in een diep bord. Haal de kipburger door de sesamzaadjes, zorg dat hij rondom helemaal bedekt is en druk de sesamzaadjes goed aan. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipburger 4 - 6 minuten per kant, of tot hij goudbruin en gaar is. Haal uit de pan en snijd in reepjes.
Verdeel de spinazie over diepe borden. Leg de zoete-aardappelblokjes, wortellinten en avocado er in aparte hoopjes op. Leg de kipburgerreepjes in het midden. Garneer met de room-chilisaus.