Vandaag staat er een leuke vegetarische variatie op het menu: de boekoeloekoeburger - ja, je leest het goed! Boekoeloekoe is een mix van volkoren granen en meer dan 15 verschillende soorten gedroogde kruiden, specerijen en groenten waar je zelf heel makkelijk een lekkere burger (zonder vlees) mee maakt. Je kunt er zelf ook nog mee variëren door er bijvoorbeeld kaas of rode peper aan toe te voegen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
¼ unit
Ui
40 g
Boekoeloekoe-burgermix
(Contains Gluten, Celery May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame, Milk, Soy, Lupin)
20 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
½ unit
Ei
(Contains Egg)
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
½ unit
Gele paprika
½ unit
Tomaat
30 g
Mesclun
1 unit
Witte ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
1.5 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Melk
(Contains Milk)
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1.5 teaspoon
Witte balsamicoazijn
1 teaspoon
Honing
2 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Warm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Snipper de ui zeer fijn. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een grote kom de boekoeloekoemix met de belegen geraspte kaas, ei en 1 el melk per persoon. Voeg eventueel een beetje extra melk toe wanneer het mengsel te droog lijkt. Laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.
Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, 1 tl mayonaise per persoon en de witte balsamicoazijn. Snijd de gele paprika in dunne reepjes en de tomaat in parten. Meng de dressing met de gele paprika, tomaat en de mesclunsalade, houd een beetje mesclunsalade apart voor op het broodje.
Maak van de boekoeloekoemix 2 ballen van gelijke grootte. Verhit 1/2 el olijfolie per per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, leg de ballen voorzichtig in de pan en druk ze plat tot een burger. Je kunt ze eventueel nog een beetje vormen met een spatel. Bak de boekoeloekoeburgers 4 – 5 minuten aan elke kant.
Bak ondertussen de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. Meng ondertussen in een kleine kom de rest van de mayonaise met de honing en de mosterd.
Snijd de ciabatta open en verdeel de apart gehouden mesclunsalade op het broodje. Leg de boekoeloekoeburger erop en verdeel 1 el van de honing-mosterdmayonaise over de burger. Serveer de mesclun salade en de aardappelen naast het broodje.