Boekoeloekoeburger met gebakken ei
Boekoeloekoeburger met gebakken ei

Boekoeloekoeburger met gebakken ei

met aardappelen, frisse salade en honing-mosterdmayonaise

.

Allergens:
Gluten
Celery
Milk
Egg
Mustard
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

0.13 unit

Ui

20 g

Boekoeloekoe-burgermix

(Contains Gluten, Celery May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame, Milk, Soy, Lupin)

12.5 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

1.5 unit

Ei

(Contains Egg)

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

1 unit

Gele paprika

30 g

Mesclun

1 unit

Witte ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

1 teaspoon

Honing

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Melk

(Contains Milk)

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1.5 teaspoon

Witte balsamicoazijn

2 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4161 kJ
Calories995 kcal
Fat58 g
Saturated Fat11.5 g
Carbohydrate86 g
Sugar14.1 g
Dietary Fiber10 g
Protein27 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Bowl
Large Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Baking Sheet

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Snipper de ui zeer fijn. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Boekoeloeburger burger maken
2

Kluts een half ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, ui en per persoon 1 el van het geklutste ei en 1 el melk (zie TIP). Voeg eventueel een beetje extra melk toe wanneer het mengsel te droog lijkt (zie TIP). Laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.

.
3

Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, 1 tl mayonaise per persoon en de witte balsamicoazijn. Snijd de gele paprika in dunne reepjes. Meng de dressing met de gele paprika en de mesclun salade, houd een beetje mesclun salade apart voor op het broodje.

.
4

Maak van de Boekoeloekoemix een kleine bal per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, leg de ballen voorzichtig in de pan en druk ze plat tot een burger. Je kunt ze eventueel nog een beetje vormen met een spatel. Bak de Boekoeloeburgers 4 - 5 minuten aan elke kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak het overige ei. Breng op smaak met peper en zout.

.
5

Bak ondertussen de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. Meng de rest van de mayonaise met de honing en de mosterd.

.
6

Snijd de ciabatta open en verdeel de apart gehouden mesclun salade op het broodje. Leg de Boekoeloekoeburger erop en verdeel 1 el van de honing-mosterdmayonaise over de burger. Leg het gebakken ei op de burger. Serveer de mesclun salade en de aardappelen naast het broodje.