Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met een gebakken ei, aardappeltjes en salade

Wist je dat de boekoeloekoemix meer dan 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten bevat?

Allergens:
Egg
Gluten
Celery
Milk
Mustard
Sesame
Soy
Barley
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Vastkokende aardappelen

¼ unit

Ui

1.5 unit

Ei

(Contains Egg)

20 g

Boekoeloekoe-burgermix

(Contains Gluten, Celery May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame, Milk, Soy, Lupin)

15 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

1 unit

Paprika

20 g

Mesclun

1 unit

Wortelbroodje

(Contains Gluten, Sesame, Soy, Barley, Wheat)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Melk

(Contains Milk)

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1.5 teaspoon

Witte balsamicoazijn

1 teaspoon

Honing

2 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3902 kJ
Calories933 kcal
Fat59 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate67 g
Sugar14 g
Dietary Fiber11 g
Protein27 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Bowl
Large Bowl
Salad Bowl
Small Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Snipper de ui zeer fijn. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Boekoeloekoeburger maken
2

Kluts een half ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, ui en per persoon: 1 el geklutst ei en 1 el melk. Voeg eventueel extra melk toe als het te droog lijkt en laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

Salade maken
3

Maak ondertussen een dressing in een saladekom van de extra vierge olijfolie, 1 tl mayonaise per persoon en de witte balsamicoazijn. Snijd de paprika in smalle reepjes. Meng de paprika en de mesclun met de dressing. Houd een beetje mesclun apart voor op het broodje.

Burgers bakken
4

Maak van de boekoeloekoemix één bal per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, leg de ballen voorzichtig in de pan en druk ze met een spatel plat. Bak de boekoeloekoeburgers 4 - 5 minuten aan elke kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak het overige ei. Breng op smaak met peper en zout.

Mayonaise mengen
5

Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier. Meng de rest van de mayonaise met de honing en de mosterd in een kleine kom.

Burger maken
6

Snijd het broodje open en beleg met de apart gehouden mesclun. Leg de Boekoeloekoeburger erop en schep 1 el van de honing-mosterdmayonaise op de burger. Leg het gebakken ei op de burger. Serveer de salade en de aardappelen naast het broodje.