Minder vlees eten is goed voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees eten gelijk staat aan het besparen van 79 kilometer autorijden?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Potatoes
⅓ piece
Onion
1.48 piece
Egg
20 g
Boekeloekoe burger mix
(Contains Wheat, Oats, Celery May be present Tree nuts, Sesame, Milk, Soy, Lupin, Gluten, Peanuts)
15 g
Grated mature cheese
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
½ piece
[Persian] cucumber
20 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach
1 piece
Carrot bun
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Mustard
1 tablespoon
Olive oil
15 milliliters
[Plant-based] milk
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
White balsamic vinegar
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en peper en zout. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in de oven.
Snipper 1/3 ui per persoon zeer fijn. Kluts een half ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de gesnipperde ui en per persoon: 1 el geklutst ei en 1 el melk. Voeg eventueel extra melk toe als het mengsel te droog lijkt. Laat 15 minuten opstijven in de koelkast.
Tip: Voeg voor het gemak volledige eieren toe aan de kom. De juiste hoeveelheid meet je na het klutsen af met een eetlepel.
Maak ondertussen een dressing in een saladekom van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn en 1 tl mayonaise per persoon. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes. Meng de dressing met de komkommer en de slamix. Houd een beetje slamix apart voor op het broodje.
Maak van de boekoeloekoemix één burger per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 4 - 5 minuten aan elke kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak één spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten mee met de aardappelen in de oven. Meng de overige mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd in een kleine kom.
Snijd het broodje open en beleg met de apart gehouden sla. Leg de boekoeloekoeburger erop en schep 1 el van de honing-mosterdmayonaise op de burger. Leg het gebakken ei op de burger. Serveer met de salade, de aardappelen en de overige honing-mosterdmayonaise.
Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.