Boekoeloekoeburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade
Boekoeloekoeburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

Boekoeloekoeburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

Maak je eigen vegetarische burger!

Boekoeloekoe is een burgermix zonder toegevoegde E-nummers die bestaat uit kruiden en volkoren granen. Deze mix is een veelzijdige aanvulling op een gevarieerd voedingspatroon. Naast de burger op een volkoren broodje maak je een salade.

Allergens:
Gluten
Celery
Milk
Egg
Sulphites
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250

Zoete aardappel

½

Rode paprika

Ui

¼

Rode peper

½

Paprikapoeder

½

Boekoeloekoe-burgermix

(Contains Gluten, Celery May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame, Milk, Soy, Lupin)

50

Belegen kaasplakken

(Contains Milk)

1

Ei

(Contains Egg)

40

Gemengde sla

3

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

1

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

2

Bruin broodje

(Contains Gluten, Soy, Milk May be present Egg, Tree nuts, Sesame, Lupin)

Not included in your delivery

1

Olijfolie

25

Melk

(Contains Milk)

½

Extra vierge olijfolie

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)0 kJ
Calories0 kcal
Fat0 g
Saturated Fat0 g
Carbohydrate0 g
Sugar0 g
Dietary Fiber0 g
Protein0 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de paprika in dunne repen. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

3

Leg de zoete aardappel en paprika naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de rode peper, de helft van de olijfolie, paprikapoeder, peper en zout over de zoete aardappel. Besprenkel met olijfolie. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege een keer om.

Meng de ingrediënten in een kom.
4

Meng in een kom de boekoeloekoemix met de ui, belegen kaas, ei, melk, peper en zout. Kneed de boekoeloekoemix goed en maak 2 burgers per persoon.

Gril de burgers.
5

Verhit een gril- of koekenpan op middelhoog vuur met de overige olijfolie en grill of bak de burgers 5 minuten aan elke kant.

6

Meng ondertussen in een saladekom de krulslamelange met de zoete aardappel en rode paprika. Hak de bladpeterselie fijn. Maak een saus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, bladpeterselie, peper en zout. Verdeel de helft van de saus over de salade.

7

Bak de volkoren broodjes 2 minuten in de oven.

Serveer de burgers met de salade.
8

Verdeel de volkoren broodjes en burgers over de borden. Serveer met de salade en de yoghurtsaus en laat iedereen het volkoren broodje naar wens beleggen.