Boerenworst met gebakken aardappelblokjes
Boerenworst met gebakken aardappelblokjes

Boerenworst met gebakken aardappelblokjes

met dillemayonaise en sperziebonen

Dille is niet alleen smaakvol, maar bevat ook antioxidanten en vitamine C, waardoor het een gezonde en smakelijke toevoeging is aan diverse gerechten.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Diced potato

1 piece

Farmer's sausage

(May be present Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

¼ piece

Onion

200 g

Green beans

2.5 g

Fresh dill

(May be present Selderij)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3558 kJ
Calories851 kcal
Fat52.4 g
Saturated Fat16.9 g
Carbohydrate58.9 g
Sugar8.4 g
Dietary Fiber14.7 g
Protein28.7 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Fryingpan with lid
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Bak de aardappeltjes in 15 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
  • Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Boerenworst bakken
2
  • Snipper de ui.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Bak de ui de laatste 2 minuten mee. Haal de worst uit de pan en bewaar apart.
Dillemayonaise maken
3
  • Verwarm de pan met ui opnieuw.
  • Voeg de sperziebonen toe en bak nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de dille fijn. Meng in een kleine kom de dille met de mayonaise.
  • Voeg per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de boerenworst en de sperziebonen met ui over de borden.
  • Schep de aardappelen ernaast en serveer de dillemayonaise erbij.