Boerenworst met gebakken aardappelparten
Boerenworst met gebakken aardappelparten

Boerenworst met gebakken aardappelparten

met prei, wortel en dillemayonaise

Je serveert dit gerecht met zelfgemaakte dillemayonaise van mayonaise, dille, honing en mosterd. Deze smaakt heerlijk bij de gebakken aardappeltjes!

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Farmer's sausage

(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)

2.5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

1 piece

Carrot

½ piece

Leek

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

200 g

Potatoes

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3417 kJ
Calories817 kcal
Fat51.8 g
Saturated Fat16.7 g
Carbohydrate57.7 g
Sugar16.1 g
Dietary Fiber14.3 g
Protein24.9 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Fryingpan with lid
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen en snijd in partjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de partjes, afgedekt, 30 - 35 minuten (zie Tip). Haal na 20 minuten het deksel van de pan en voeg de Siciliaanse kruidenmix toe. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Wortel koken
2

Snijd de wortel in plakjes. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de wortel. Kook de wortel, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken en mengen
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. 

Saus maken
4

Snijd ondertussen de dille fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise met dille naar smaak en per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten bakken
5

Snijd de prei in halve ringen. Haal de worst uit de pan en houd warm. Verwarm de pan van de worst op hoog vuur. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde pan en bak de prei 3 - 4 minuten. Voeg de wortelplakjes toe en bak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de boerenworst en de groenten over de borden. Schep de aardappelen ernaast en serveer de dillemayonaise erbij.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.