Boerenworst met gebakken ui en currysaus
Boerenworst met gebakken ui en currysaus

Boerenworst met gebakken ui en currysaus

met aardappelpartjes en frisse koolsla

Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op de Duitse curryworst. Je serveert de worst met aardappelpartjes en een frisse salade. Eet smakelijk!

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Farmer's sausage

(May be present Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

20 milliliters

Curry sauce

(Contains Mosterd)

1 piece

Onion

250 g

Potatoes

50 g

Slaw mix

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Apple

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

White wine vinegar

15 g

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories766 kcal
Energy (kJ)3204 kJ
Fat40.1 g
Saturated Fat8.9 g
Carbohydrate72 g
Sugar16.4 g
Dietary Fiber13.3 g
Protein25.4 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Salad Bowl
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen en snijd in partjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
2

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een saladekom de mayonaise met 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden en mengen
3

Meng de komkommer, appel, wittekool en wortel met de dressing en schep goed om. Snijd de ui in halve ringen.

Worst bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg de ui toe aan de pan en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

Curryworst garneren
5

Snijd de boerenworst door de lengte open. Leg de uienringen erop en garneer met de currysaus.

Serveren
6

Serveer de worst met currysaus met de aardappelpartjes en de salade.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.