Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op de Duitse curryworst. Je serveert de worst met aardappelpartjes en een frisse salade. Eet smakelijk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Farmer's sausage
(May be present Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)
20 milliliters
Curry sauce
(Contains Mosterd)
1 piece
Onion
250 g
Potatoes
50 g
Slaw mix
½ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Apple
1 tablespoon
Olive oil
½ teaspoon
White wine vinegar
15 g
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Schil de aardappelen en snijd in partjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een saladekom de mayonaise met 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de komkommer, appel, wittekool en wortel met de dressing en schep goed om. Snijd de ui in halve ringen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg de ui toe aan de pan en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
Snijd de boerenworst door de lengte open. Leg de uienringen erop en garneer met de currysaus.
Serveer de worst met currysaus met de aardappelpartjes en de salade.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.