Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

4 personen | Met aardappelpuree en

Tags:
Recipe
Allergens:
Celery
Sulphites
Milk
Mustard
Soy
Barley

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time3 hours
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Onion

2 piece

Shallot

1 piece

Garlic

1 piece

Carrot

2 stalk

Celery

(Contains Celery)

375 g

Chestnut mushrooms

5 pinch

Nutmeg

8 slice

Bacon

800 g

Chuck steak

1

Tomato paste

185 milliliters

Red wine

(Contains Sulphites)

1 piece

Bay leaf

1000 g

Potatoes

120 g

Cooking cream

(Contains Milk)

20 g

Fresh thyme

15 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains Mustard, Soy, Barley)

10 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Flour

5 tablespoon

[Plant-based] butter

¾ piece

Low sodium beef stock cube

2 tablespoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)6639 kJ
Calories1587 kcal
Fat63 g
Saturated Fat34.5 g
Carbohydrate111.8 g
Sugar17.4 g
Dietary Fiber12.6 g
Protein121.8 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Baking Dish
Potato Masher
Pan with Lid

Cooking Steps

1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes.
  • Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de sjalot in grove stukken.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes. Snijd de runderlappen in stukken van 4 cm groot. 
2
  • Verhit een grote braadpan, zonder olie, op middelhoog vuur en voeg het ontbijtspek toe. Bak in 5 - 6 minuten knapperig. 
  • Haal het ontbijtspek uit de pan.
  • Voeg de runderlappen toe en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal het vlees uit de pan en bewaar apart. Verlaag het vuur van de braadpan en ga door naar de volgende stap. 
3
  • Voeg 2 el roomboter toe aan de braadpan en fruit de ui, wortel, bleekselderij en knoflook 10 - 12 minuten. 
  • Voeg de tomatenpuree en de kastanjechampignons toe en bak 5 - 6 minuten. 
  • Voeg 2 el bloem toe aan de stoofpot en bak 1 - 2 minuten.
  • Schenk de wijn in de pan en roer goed. Laat de wijn 2 - 4 minuten verdampen. 
4
  • Voeg 150 ml water, de worcestershiresaus, het laurierblad, 3/4 bouillonblokje en de verse tijm toe aan de pan.
  • Voeg het ontbijtspek en de runderlappen toe aan de pan. Laat de boeuf bourguignon 2 - 3 uur, afgedekt, stoven op laag vuur.
  • Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken. 
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de aardappelen 12 - 15 minuten.
5
  • Giet de aardappelen af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. 
  • Voeg 3 el roomboter, 2 el mosterd en de kookroom toe en meng goed. 
  • Rasp een mespuntje nootmuskaat.
  • Voeg de nootmuskaat toe aan de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. 
6
  • Snijd de peterselie grof. 
  • Haal de braadpan na 2 uur van het fornuis.
  • Breng de boeuf bourguignon op smaak met peper en zout. Garneer met de peterselie. 
  • Serveer de bouef bourguignon met de aardappelpuree.