Bowl met frisse tonijnsalade en zoete aardappel
Bowl met frisse tonijnsalade en zoete aardappel

Bowl met frisse tonijnsalade en zoete aardappel

met komkommer-koolsla en munt

In dit recept gebruik je de magnetron om nog sneller te kunnen koken! Hiervoor heb je een magnetronbestendige kom of bak nodig. De meeste glazen en aardewerk schalen kunnen gewoon in de magnetron. Controleer wel even of deze echt magnetronbestendig zijn. Dit zie je onderop je servies aan het 'microwave-safe'-icoon. Let op: gebruik nooit aluminum(folie) of metaal in de magnetron.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Sweet potato

1 can

Tuna packed in olive oil

(Contains Fish)

½ piece

Apple

5 g

Fresh mint & chives

½ piece

Onion

50 g

Rainbow slaw mix

50 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

½ piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

½ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Black pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2562 kJ
Calories612 kcal
Fat27.3 g
Saturated Fat9.5 g
Carbohydrate68.2 g
Sugar28.5 g
Dietary Fiber10.6 g
Protein17.8 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

heat resisting bowl
Plastic Wrap
Large Bowl
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
  • Voeg de zoete-aardappelblokjes, de roomboter en 1 el water per persoon toe aan een hittebestendige kom (zie Tip). Dek af met vershoudfolie en prik een paar gaatjes in de folie. 
  • Zet de zoete-aardappelblokjes 4 - 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand, of tot zacht als je er met een vork in prikt.
  • Verwijder voorzichtig de vershoudfolie. Breng op smaak met peper en roer goed door. Bewaar apart.

Tip: Geen magnetron? Geen probleem! Verpak de zoete-aardappelblokjes met roomboter in aluminiumfolie en bak 35 - 40 minuten in de oven op 210 graden.

Koolsla maken
2
  • Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de muntblaadjes fijn.
  • Meng in een grote kom de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de komkommer, munt en rodekool, wittekool en wortel toe aan de kom en meng met de dressing.
  • Laat de tonijn uitlekken. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Snijd of knip de bieslook fijn. Snipper de ui.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Tonijnsalade maken
3
  • Meng in een kom de mosterd met de honing.
  • Voeg de ui, zure room, tonijn, appel en 2/3 van de bieslook toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat tonijn in olijfolie niet alleen lekker is, maar ook gezondheidsvoordelen heeft? In olijfolie zitten namelijk enkelvoudige onverzadigde vetzuren en vitamine E. Dat helpt bij het verlagen van je cholesterol en het versterken van je weerstand.

Serveren
4
  • Verdeel de zoete aardappel over de borden en leg de tonijnsalade erbovenop.
  • Bestrooi de tonijnsalade en zoete aardappel met de overige bieslook.
  • Serveer de komkommer-koolsla ernaast.