Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan deze bowl vol smaken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Giant couscous
(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)
40 g
Labneh
(Contains Egg, Milk)
½ piece
Onion
65 g
Red cherry tomatoes
½ sachet(s)
African-inspired spice mix
½ piece
Eggplant
½ piece
Garlic
½ piece
Carrot
100 g
Chicken thigh strips with Mediterranean herbs
¾ tablespoon
Olive oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de wortel en snijd de wortel en aubergine in dunne halve plakken. Snijd de ui in halve ringen.
Meng in een grote kom de aubergine en wortel met de helft van de Afrikaanse kruiden en 1/4 el olijfolie per persoon. Verdeel de aubergine en wortel over een bakplaat met bakpapier en rooster 10 - 12 minuten in de oven.
Zet de parelcouscous onder water in een pan met deksel. Kook de parelcouscous met 1/4 bouillonblokje per persoon, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Giet indien nodig af. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in dezelfde kom de ui en cherrytomaten met de overige Afrikaanse kruiden en 1/4 el olijfolie per persoon. Voeg de groenten toe aan de bakplaat en rooster nog 5 - 6 minuten mee.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 7 minuten, of tot de kip gaar is.
Verdeel de couscous over diepe borden. Serveer de gegrilde groenten en de kippendijreepjes over de couscous. Garneer met de labne.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?