Sticky kippenvleugels in zoetzure sinaasappelsaus
Sticky kippenvleugels in zoetzure sinaasappelsaus

Sticky kippenvleugels in zoetzure sinaasappelsaus

met rijst en frisse komkommersalsa

Sesamzaad, klein maar krachtig, voegt niet alleen een nootachtige smaak en knapperige textuur toe aan gerechten, maar is ook rijk aan gezonde vetten, vezels en mineralen.

Allergens:
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Risotto rice

⅓ piece

[Persian] cucumber

3 piece

Chicken wings

⅓ bunch

Scallions

½ piece

Easy peel orange

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

½ sachet(s)

Black sesame seeds

(Contains Sesame)

½ sachet(s)

BBQ spice rub

½ piece

Garlic

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

White balsamic vinegar

¾ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Flour

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

½ tablespoon

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4194 kJ
Calories1002 kcal
Fat42.1 g
Saturated Fat12.9 g
Carbohydrate87.9 g
Sugar22.6 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein63.5 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Oven Dish
Small Bowl
Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een grote kom de kippenvleugels met 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg 1/2 el bloem per persoon, de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en peper en zout naar smaak toe. Meng goed. Leg de kippenvleugels met de huid naar boven in een ovenschaal en bak 10 - 12 minuten (zie Tip).

Tip: De kip gaat in totaal 20 minuten in de oven, je bakt hem in stap 4 nog verder.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de komkommer in halve maantjes. Pers in een kleine kom de helft van de sinaasappel uit en snijd de rest van het vruchtvlees in kleine blokjes.

Weetje: Wist je dat bosui in vergelijking met andere groenten veel calcium bevat? Calcium vind je ook in boerenkool en paksoi.

Risottorijst koken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de risottorijst en ruim water toe (zie Tip). Verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet af en houd warm in de pan.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik slechts 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Kippenvleugels bakken
4

Meng in de kleine kom het sinaasappelsap met de zoet-pittige chilisaus, peper naar smaak en per persoon: 1/2 el water, 1/2 el witte balsamicozijn en 1 tl honing. Haal de ovenschaal met kip uit de oven, giet de sinaasappelsaus over de kip en meng alles goed. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak nog 8 - 10 minuten, of tot de saus is ingedikt.

Salsa maken
5

Meng in een grote kom per persoon: 1 el witte balsamicoazijn en een snuf zout. Voeg de komkommer toe aan de kom en schep om. Meng de sinaasappelblokjes en de helft van het zwarte sesamzaad met de komkommer.

Serveren
6

Verdeel de risottorijst over diepe borden. Schep de komkommer en de sinaasappelstukjes over de rijst. Verdeel de sticky kippenvleugels, inclusief de saus uit de ovenschaal, over de borden. Garneer met het overige sesamzaad en het groene gedeelte van de bosui.