Bowl met orzo en kippendijreepjes
Bowl met orzo en kippendijreepjes

Bowl met orzo en kippendijreepjes

met komkommer, cherrytomaten, munt en Griekse yoghurt

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is de kippendij alvast voorgesneden en op smaak gebracht met kebabkruiden.

Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

½ piece

[Persian] cucumber

75 g

Greek yogurt

(Contains Milk)

5 g

Fresh mint

½ piece

Lemon

40 g

Chopped ​​red onion

1 piece

Garlic

0.99 teaspoon

Ground paprika

4 milliliters

Olive oil with balsamic vinegar

100 g

Red cherry tomatoes

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories741 kcal
Energy (kJ)3100 kJ
Fat35 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate68 g
Sugar12 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein35 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de rode ui, de knoflook en het paprikapoeder 2 minuten. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

Mengen
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Halveer de cherrytomaten en snijd eventueel grote cherrytomaten in vieren. Meng in een grote kom de komkommer, tomaat en olijfolie met de balsamico en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Yoghurtdressing maken
3

Snijd de munt fijn. Snijd de citroen in partjes en pers 1 partje per persoon. Meng in een kom de Griekse yoghurt met de helft van de fijngesneden munt. Voeg het citroensap toe en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Serveer de orzo in een diepe kom. Serveer met de tomaat, komkommer en kippendijreepjes. Verdeel de Griekse-yoghurtdressing hierover. Garneer met de overige munt en 1 citroenpartje per persoon.