Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is de kippendij alvast voorgesneden en op smaak gebracht met kebabkruiden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Chicken thigh strips with kebab spices
75 g
Orzo
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
½ piece
[Persian] cucumber
75 g
Greek yogurt
(Contains Milk)
5 g
Fresh mint
½ piece
Lemon
40 g
Chopped red onion
1 piece
Garlic
0.99 teaspoon
Ground paprika
4 milliliters
Olive oil with balsamic vinegar
100 g
Red cherry tomatoes
½ tablespoon
[Plant-based] butter
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de rode ui, de knoflook en het paprikapoeder 2 minuten. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Halveer de cherrytomaten en snijd eventueel grote cherrytomaten in vieren. Meng in een grote kom de komkommer, tomaat en olijfolie met de balsamico en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.
Snijd de munt fijn. Snijd de citroen in partjes en pers 1 partje per persoon. Meng in een kom de Griekse yoghurt met de helft van de fijngesneden munt. Voeg het citroensap toe en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
Serveer de orzo in een diepe kom. Serveer met de tomaat, komkommer en kippendijreepjes. Verdeel de Griekse-yoghurtdressing hierover. Garneer met de overige munt en 1 citroenpartje per persoon.