Bowl met orzo en kippendijreepjes
Bowl met orzo en kippendijreepjes

Bowl met orzo en kippendijreepjes

met komkommer, cherrytomaten, munt en Griekse yoghurt

Orzo is eigenlijk een perfect canvas voor smaken. Door zijn kleine formaat neemt het gemakkelijk de heerlijke aroma's van kruiden en sauzen op.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

½ piece

[Persian] cucumber

75 g

Greek yogurt

(Contains Milk)

5 g

Fresh mint

(May be present Celery)

½ piece

Lemon

35 g

Chopped ​​red onion

1 piece

Garlic

1 teaspoon

Ground paprika

100 g

Red cherry tomatoes

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3083 kJ
Calories737 kcal
Fat33.1 g
Saturated Fat13.1 g
Carbohydrate71.4 g
Sugar13.1 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein33.8 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de knoflook en het paprikapoeder 2 minuten. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut.
  • Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog.
  • Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.
Mengen
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Halveer de cherrytomaten en snijd eventuele grote cherrytomaten in vieren.
  • Meng in een grote kom de komkommer, tomaat, extra vierge olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Yoghurtdressing maken
3
  • Snijd de munt fijn.
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Meng in een kom de Griekse yoghurt met de helft van de fijngesneden munt. Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon toe en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de orzo in een diepe kom.
  • Serveer met de cherrytomaten, komkommer en kippendijreepjes.
  • Verdeel de Griekse-yoghurtdressing hierover.
  • Garneer met de overige munt en 1 citroenpartje per persoon.