USP: superlekker maar zeer zwaar dessert. Kan ook erg goed fungeren als ontbijt! Of brunch.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Frisian pearl sugar boule
5 g
Fresh lemon balm
3 teaspoon
Ground cinnamon
100 g
Organic crème fraîche
65 milliliters
Organic semi-skimmed milk
4 piece
Egg
2 teaspoon
[Plant-based] butter
2 tablespoon
Sugar
Snijd de bovenkant en de onderkant van de Friese suikerbollen eraf (zie Tip). Snijd de verse citroenmelisse in reepjes.
Tip: Je snijd de boven- en onderkant van de bol zodat deze de melk goed kan opnemen. De overige stukjes gebruik je niet in dit recept, maar kun je uiteraard ook meewentelen en bakken.
Meng in een diep bord de suiker met de kaneel. Klop in een ander diep bord de melk met het ei met een garde.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de suikerbollen door het eimengsel en vervolgens door het suikermengsel. Leg de suikerbollen in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden (zie Tip).
Tip: De snelheid waarmee suiker karamelliseert is afhankelijk van de pan die je gebruikt. Zet het vuur wat lager als de suiker snel bruin wordt.
Verdeel de wentelteefjes over de borden, serveer met de crème fraîche en garneer met de verse citroenmelisse.