Box 10: Wentelteefjes van suikerbollen
Box 10: Wentelteefjes van suikerbollen

Box 10: Wentelteefjes van suikerbollen

met crème fraîche en citroenmelisse

USP: superlekker maar zeer zwaar dessert. Kan ook erg goed fungeren als ontbijt! Of brunch.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Frisian pearl sugar boule

5 g

Fresh lemon balm

3 teaspoon

Ground cinnamon

100 g

Organic crème fraîche

65 milliliters

Organic semi-skimmed milk

4 piece

Egg

Not included in your delivery

2 teaspoon

[Plant-based] butter

2 tablespoon

Sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)2806 kJ
Calories671 kcal
Fat34.4 g
Saturated Fat17.3 g
Carbohydrate65.8 g
Sugar36.2 g
Dietary Fiber2.9 g
Protein22.8 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Deep Plate
Large Bowl
Whisk
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Snijd de bovenkant en de onderkant van de Friese suikerbollen eraf (zie Tip). Snijd de verse citroenmelisse in reepjes.

Tip: Je snijdt de boven- en onderkant van de bol zodat deze de melk goed kan opnemen. De overige stukjes gebruik je niet in dit recept, maar kun je uiteraard ook meewentelen en bakken.

Wentelmengsel maken
2

Meng in een diep bord de suiker met de kaneel. Klop in een ander diep bord de melk met het ei met een garde. 

Wentelen en bakken
3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de suikerbollen door het eimengsel en vervolgens door het suikermengsel. Leg de suikerbollen in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden (zie Tip).

Tip: De snelheid waarmee suiker karamelliseert is afhankelijk van de pan die je gebruikt. Zet het vuur wat lager als de suiker snel bruin wordt.

Serveren
4

Verdeel de wentelteefjes over de borden, serveer met de crème fraîche en garneer met de verse citroenmelisse.