Brandade van kabeljauw
Brandade van kabeljauw

Brandade van kabeljauw

met knolselderij en oude kaas

.

Allergens:
Fish
Celery
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Kabeljauwfilet

(Contains Fish)

200 g

Kruimige aardappelen

180 g

Knolselderij

(Contains Celery)

1 piece

Knoflookteen

½ piece

Ui

5 g

Verse bieslook

(May be present Celery)

⅓ piece

Citroen

12 g

Geraspte oude kaas

(Contains Milk)

10 g

Walnootstukjes

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

drizzle

Melk

(Contains Milk)

2.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3259 kJ
Calories779 kcal
Fat42 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate55 g
Sugar6.8 g
Dietary Fiber15 g
Protein37 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Potato Masher

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de kabeljauw uit de koelkast en bestrooi ruim met zout. Leg de kabeljauw met zout weer in de koelkast tot gebruik.

.
2

Schil de aardappel of was grondig en snijd in grove stukken. Weeg 180 gram knolselderij per persoon af, schil en snijd in grove stukken. Pel de knoflook en snipper de ui. Snijd de bieslook fijn. Pers de citroen uit.

.
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten. Voeg de knolselderij, aardappel en knoflookteen toe. Voeg een scheutje melk per persoon toe en vul aan met water tot alles onder water staat. Kook, afgedekt, 12 - 15 minuten, of tot de knolselderij en aardappel gaar zijn. Giet af, bewaar wat kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

.
4

Snijd de kabeljauw in kleine stukken en voeg toe aan de knolselderij en aardappel. Voeg 2 el olijfolie per persoon, 1/2 el citroensap per persoon (extra naar smaak), peper en zout toe. Stamp het geheel als de vis wit begint te kleuren tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg extra kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Meng de bieslook erdoor en schep in een ovenschaal.

.
5

Bestrooi de ovenschaal met de oude kaas en de walnootstukjes. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of totdat de kaas begint te kleuren.

.
6

Schep de brandade van kabeljauw en knolsederij uit de ovenschaal en verdeel over de borden.