.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Kabeljauwfilet
(Contains Fish)
200 g
Kruimige aardappelen
180 g
Knolselderij
(Contains Celery)
1 piece
Knoflookteen
½ piece
Ui
5 g
Verse bieslook
(May be present Celery)
⅓ piece
Citroen
12 g
Geraspte oude kaas
(Contains Milk)
10 g
Walnootstukjes
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
drizzle
Melk
(Contains Milk)
2.5 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de kabeljauw uit de koelkast en bestrooi ruim met zout. Leg de kabeljauw met zout weer in de koelkast tot gebruik.
Schil de aardappel of was grondig en snijd in grove stukken. Weeg 180 gram knolselderij per persoon af, schil en snijd in grove stukken. Pel de knoflook en snipper de ui. Snijd de bieslook fijn. Pers de citroen uit.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten. Voeg de knolselderij, aardappel en knoflookteen toe. Voeg een scheutje melk per persoon toe en vul aan met water tot alles onder water staat. Kook, afgedekt, 12 - 15 minuten, of tot de knolselderij en aardappel gaar zijn. Giet af, bewaar wat kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de kabeljauw in kleine stukken en voeg toe aan de knolselderij en aardappel. Voeg 2 el olijfolie per persoon, 1/2 el citroensap per persoon (extra naar smaak), peper en zout toe. Stamp het geheel als de vis wit begint te kleuren tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg extra kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Meng de bieslook erdoor en schep in een ovenschaal.
Bestrooi de ovenschaal met de oude kaas en de walnootstukjes. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of totdat de kaas begint te kleuren.
Schep de brandade van kabeljauw en knolsederij uit de ovenschaal en verdeel over de borden.