Brandt & Levie-varkensworst met gebakken aardappeltjes
Brandt & Levie-varkensworst met gebakken aardappeltjes

Brandt & Levie-varkensworst met gebakken aardappeltjes

met frisse salade en spekjes

Wist je dat een verse tomaat voor 95% uit water bestaat?

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

25 g

Bacon lardons

50 g

Chopped ​​onion

150 g

Diced potato

1 piece

Pork sausage with marjoram & garlic

20 g

Arugula & lamb's lettuce

75 g

Slaw mix

1 piece

Tomato

Not included in your delivery

1 teaspoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3166 kJ
Calories757 kcal
Fat55 g
Saturated Fat21.1 g
Carbohydrate36.9 g
Sugar8.9 g
Dietary Fiber8.1 g
Protein23.9 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes en de gesneden ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en bak 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Worst bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de varkensworst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek de pan af en bak de worst nog 6 - 7 minuten, of tot hij gaar is.
Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de extra vierge olijfolie en de witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaat in blokjes. 
  • Voeg de slamix, tomaat en de wittekool en wortel toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de varkensworst over de borden.
  • Schep de aardappelblokjes met spek en ui ernaast.
  • Schenk het overgebleven bakvet van de worst over de aardappelen.
  • Serveer met de frisse salade en mayonaise naar smaak.