Brandt & Levie-worst met gebakken aardappeltjes
Brandt & Levie-worst met gebakken aardappeltjes

Brandt & Levie-worst met gebakken aardappeltjes

met frisse salade en spekjes

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit majoraan en knoflook.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

25 g

Bacon lardons

150 g

Diced potato

75 g

Slaw mix

20 g

Arugula & lamb's lettuce

50 g

Chopped ​​onion

1 piece

Tomato

1 piece

Pork sausage with marjoram & garlic

Not included in your delivery

1 teaspoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3166 kJ
Calories757 kcal
Fat55 g
Saturated Fat21.2 g
Carbohydrate37.3 g
Sugar9 g
Dietary Fiber8.1 g
Protein24 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Bakken
1
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de gesneden ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en bak 10 - 12 minuten mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Worst bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek de pan af en bak de worst nog 6 - 7 minuten, of tot hij gaar is.
Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de mayonaise met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, peper en zout.
  • Voeg de slamix, wittekool en wortel toe en meng door elkaar.
  • Snijd de tomaat in blokjes en meng door de salade.
Serveren
4
  • Verdeel de varkensworst over de borden.
  • Schep de aardappelblokjes met spek en ui ernaast.
  • Schenk het overgebleven bakvet van de worst over de aardappelen.
  • Serveer met de frisse salade en mayonaise naar smaak.