Brandt & Levie-varkensworst met patatas bravas
Brandt & Levie-varkensworst met patatas bravas

Brandt & Levie-varkensworst met patatas bravas

Met geroosterde bospeen en aïoli

Waan je aan de Costa del Sol met een gerecht vol Spaanse klassiekers. De varkensworst met paprikapoeder en de alom bekende patatas bravas zorgen voor vakantie op je bord. Ook zijn we de aïoli natuurlijk niet vergeten. ¡Buen provecho!

Allergens:
Almonds
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Peen

1 teaspoon

Paprikapoeder

300 g

Vastkokende aardappelen

1 unit

Brandt & Levie varkensworst

5 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

3 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

25 g

Aïoli

(Contains Egg, Mustard May be present Mollusques, Crustaceans, Gluten, Gluten, Milk, Soy, Celery, Fish, Lupin, Sesame)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3648 kJ
Calories872 kcal
Fat61 g
Saturated Fat5.7 g
Carbohydrate52 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber9 g
Protein24 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

potato
1

Verwarm de oven op 220 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 cm.

bospeen bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.

bospeen
3

Verwijder ondertussen het loof van de bospeen en snijd in de lengte doormidden. Snijd de eventuele dikkere penen in kwarten. Kook de bospeen in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet af en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie per persoon, de helft van het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Bestrooi de laatste 5 minuten met amandelschaafsel.

bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

hakken
5

Hak ondertussen de krulpeterselie fijn.

serveren
6

Serveer de worst met de patatas bravas en de bospeen. Garneer de peen met krulpeterselie en serveer met de aïoli.