Brandt & Levie-varkensworst met zoete-aardappelstamppot
Brandt & Levie-varkensworst met zoete-aardappelstamppot

Brandt & Levie-varkensworst met zoete-aardappelstamppot

met witte kaas, uienjus en prei

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit majoraan en knoflook.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

150 g

Sweet potato

½ piece

Leek

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

1 piece

Onion

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

1 piece

Pork sausage with marjoram & garlic

Not included in your delivery

2 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4022 kJ
Calories961 kcal
Fat56.3 g
Saturated Fat30.5 g
Carbohydrate81 g
Sugar13.9 g
Dietary Fiber15.4 g
Protein28.3 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Casserole
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en zoete aardappelen en snijd in grove stukken. Zet beide soorten aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.

Weetje: Wist je dat 100 gram prei meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Worst bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middellaag vuur, of tot de worst gaar is. Keer regelmatig om. Blus daarna af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 2 el water en meng tot een jus. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik wordt, of een klein beetje bloem als de saus te waterig is, en meng goed door.

 

Prei bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de Siciliaanse kruiden 1 minuut, of tot deze beginnen te geuren. Voeg de prei toe en bak 4 - 5 minuten.

Aardappelen stampen
5

Stamp beide soorten aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1 el roomboter per persoon en een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Roer de gebakken prei door de stamppot. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Verkruimel de witte kaas over de stamppot. Leg de worst erop en giet de uienjus erover.