Braziliaanse visstoof met rijst, limoen en verse koriander
Braziliaanse visstoof met rijst, limoen en verse koriander

Braziliaanse visstoof met rijst, limoen en verse koriander

Een stoof is makkelijk te maken. De smaken komen door een zachte garing goed naar voren en worden met elkaar verweven. Zo proef je in één hap de kokos en paprika, maar ook de currykruiden en limoen. Je kunt de overige limoenpartjes natuurlijk ook in je waterglas doen.

Allergens:
Celery
Mustard
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode paprika

50 milliliters

Kokosmelk

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

½ can

Tomatenblokjes

85 g

Pandanrijst

1 unit

Koolvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

3 sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

¼ unit

Limoen

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2853 kJ
Calories682 kcal
Fat25 g
Saturated Fat9.4 g
Carbohydrate83 g
Sugar10.7 g
Dietary Fiber6 g
Protein28 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Paprika klein snijden
1

Kook 175 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika klein. Roer de kokosmelk los.

Stoven
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en currykruiden 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, kokosmelk en de tomatenblokjes toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.

Rijst koken
3

Voeg ondertussen de rijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Koolvis snijden
4

Snijd ondertussen de koolvisfilet in 4 gelijke stukken. Leg de koolvisfilet na 3 - 4 minuten op de groenten in de wok of hapjespan en laat afgedekt meegaren op middellaag vuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.

Limoen uitpersen
5

Snijd ondertussen de koriander fijn. Boen of was de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit. Snijd de limoen daarna in parten ter garnering.

Serveren
6

Voeg 1 tl limoenrasp per persoon en naar smaak limoensap toe aan de rijst. Verdeel de rijst met de visstoof over de borden, garneer met de koriander en de limoenpartjes.