Een stoof is makkelijk te maken. De smaken komen door een zachte garing goed naar voren en worden met elkaar verweven. Zo proef je in één hap de kokos en paprika, maar ook de currykruiden en limoen. Je kunt de overige limoenpartjes natuurlijk ook in je waterglas doen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Rode paprika
50 milliliters
Kokosmelk
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
½ can
Tomatenblokjes
85 g
Pandanrijst
1 unit
Koolvisfilet zonder huid
(Contains Fish)
3 sprig
Verse koriander
(May be present Celery)
¼ unit
Limoen
1 tablespoon
Olijfolie
¼ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Kook 175 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika klein. Roer de kokosmelk los.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en currykruiden 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, kokosmelk en de tomatenblokjes toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.
Voeg ondertussen de rijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de koolvisfilet in 4 gelijke stukken. Leg de koolvisfilet na 3 - 4 minuten op de groenten in de wok of hapjespan en laat afgedekt meegaren op middellaag vuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Boen of was de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit. Snijd de limoen daarna in parten ter garnering.
Voeg 1 tl limoenrasp per persoon en naar smaak limoensap toe aan de rijst. Verdeel de rijst met de visstoof over de borden, garneer met de koriander en de limoenpartjes.