Briochebroodje met eiersalade en garnalen
Briochebroodje met eiersalade en garnalen

Briochebroodje met eiersalade en garnalen

met bieslook en paprikamayonaise

Door de eieren krijg je met dit broodje een goede dosis vitamine D binnen. De garnalen en het briochebroodje maken het ook nog eens extra lekker!

Allergens:
Milk
Soy
Wheat
Mustard
Egg
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Brioche bun

(Contains Milk, Soy, Wheat)

40 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

1 teaspoon

Ground paprika

5 g

Fresh chives

(May be present Celery)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

40 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

Not included in your delivery

½ teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3049 kJ
Calories729 kcal
Fat51.8 g
Saturated Fat11.2 g
Carbohydrate37.6 g
Sugar5.3 g
Dietary Fiber3.6 g
Protein27.4 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan
Lidded saucepan
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

1
  • Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
  • Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard.
  • Laat de eieren schrikken onder koud water.
  • Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de garnalen 3 minuten. Haal uit de pan, bewaar apart en laat volledig afkoelen.
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Snijd het briochebroodje doormidden en leg met de snijkant naar beneden in de pan. Verlaag het vuur en bak in 3 - 5 minuten krokant.
3
  • Hak de bieslook en garnalen fijn en pel de eieren.
  • Prak in een kom 1/2 ei per persoon met een vork. Meng met de garnalen, 2/3 van de mayonaise, de helft van de bieslook en per persoon: 1/2 tl paprikapoeder en 1/2 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een andere kom de overige mayonaise met per persoon: 1/2 tl paprikapoeder en 1/2 el water.
  • Snijd het overige ei in plakjes ter garnering.
4
  • Beleg het broodje met de eiersalade.
  • Verdeel de eiplakjes over de broodjes. Besprenkel met de paprikamayonaise en garneer met de bieslook.
  • Breng op smaak met peper en zout.