.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
4 piece
Egg
½ piece
Red onion
⅓ piece
[Persian] cucumber
¼ piece
Iceberg lettuce
1 piece
Beef merguez sausage
1 piece
Brioche bun
⅓ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
25 g
Aioli
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de eieren en kook de eieren 8 minuten. Laat schrikken onder koud water. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer in kleine blokjes en de ijsbergsla in repen.
Tip: De rode ui doe je rauw door de salade. Liever niet rauw? Bak dan een paar minuten mee met de rundermerguez.
Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de rundermerguez in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten. Keer af en toe om. Snijd de worst vervolgens in de lengte doormidden. Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten in de oven.
Tip: Let op! Bij het opensnijden van de worst kan vocht vrijkomen.
Verhit een kleine koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak 1tl Midden-Oosterse kruiden per persoon, tot ze beginnen te geuren. Meng daarna de kruiden in een kleine kom met de aioli en breng op smaak met peper en zout. Pel de eieren, snijd in parten en bestrooi met wat peper en zout. Meng in een saladekom de ijsbergsla, rode ui en komkommer met extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.
Snijd het briochebroodje open en smeer in met een deel van de gekruide aioli. Vul het broodje met een deel van de salade, de helft van de eiparten en de gesneden rundermerguez. Leg de rest van de eiparten mooi op de salade, en serveer bij de broodjes.
Tip: Er zit veel smaak aan het bakvet van de rundermerguez - lekker om het broodje mee te besprenkelen.