The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Potatoes
4 piece
Egg
100 milliliters
Organic semi-skimmed milk
½ piece
Onion
65 g
Red cherry tomatoes
1 piece
Wild boar-beef sausage
⅓ bunch
Bunched carrots
⅓ sachet(s)
Dried thyme
¼ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Sunflower oil
100 milliliters
Low sodium beef stock
40 g
Flour
¼ tablespoon
Mustard
1 tablespoon
[Plant-based] butter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet per persoon 1 el zonnebloemolie in een ovenschaal en zet deze in de oven totdat je hem nodig hebt. Meng in een kom de tarwebloem, eieren en melk tot een beslag met een garde. Voeg een flinke snuf zout toe, meng goed door en laat het beslag dan rusten. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de cherrytomaten.
Meng de aardappelen met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid over een bakplaat met bakpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wildzwijn-rundersaucijs en rode ui 2 - 3 minuten.
Leg de worsten, de cherrytomaten en de helft van de rode ui in de ovenschaal met de warme olie. Bewaar de koekenpan met de rest van de rode ui. Giet het beslag erover en bak samen met de aardappelen 30-35 minuten in de oven, tot het beslag gerezen en goudbruin is.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Bereid de bouillon. Weeg de bospeen af en snijd in stukken. Kook de bospeen, afgedekt, in 15-18 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar wat kookvocht. Stamp de bospeen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter en 1/4 el mosterd toe. Voeg de gedroogde tijm en eventueel wat kookvocht toe, roer goed en breng op smaak met peper en zout.
Voeg ondertussen per persoon 125 ml runderbouillon toe aan de pan met de overige rode ui. Meng goed en laat op laag vuur zachtjes inkoken tot een jus.
Verdeel de aardappelen en wortelpuree over de borden. Snijd per persoon een stuk met worst van de Yorkshire pudding af en giet de jus eroverheen.