Broccoli-courgettesoep met volkoren olijvenbrood
Broccoli-courgettesoep met volkoren olijvenbrood

Broccoli-courgettesoep met volkoren olijvenbrood

Gegarneerd met courgettelinten

De courgette is een veelzijdige groente. Zo kun je het combineren met rijst, smaakt het heerlijk in een ovenschotel en gebruik je het deze week voor een soep. Daarnaast is courgette rijk aan vitamine A en B. Vitamine A is goed voor het gezichtsvermogen. Tijdnood? Snijd dan álle courgette in blokjes!

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

100 g

Vastkokende aardappelen

150 g

Broccoli

½ unit

Courgette

1 unit

Olijvenciabatta

(Contains Gluten)

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

¾ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories532 kcal
Energy (kJ)2226 kJ
Fat21 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate65 g
Sugar0 g
Dietary Fiber0 g
Protein15 g
Salt10 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Large Pan
Grill Pan
Tall-Sided Pan
Immersion blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon.

Snijd dunne linten van de courgette.
2

Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (melody) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stronk klein. Schaaf of snijd van de courgette 3 dunne linten per persoon. Snijd de rest van de courgette in blokjes.

3

Verhit de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de broccoli en de courgetteblokjes toe en bak al roerende 3 minuten. Voeg de aardappelen en 300 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.

Bak de courgettelinten.
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een grill- of koekenpan en gril of bak de courgettelinten 5 minuten op middelmatig vuur. Keer halverwege om.

5

Bak ondertussen het volkoren olijvenbrood 8 minuten in de oven.

Roer 1 el crème fraîche per persoon door de soep.
6

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Roer 1 el crème fraîche per persoon door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met extra peper naar smaak.
7

Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de courgettelinten over de kommen, garneer met 1 el crème fraîche per persoon en bestrooi met extra peper naar smaak. Serveer met het volkoren olijvenbrood.