Broccoli-kokosrijst met kipfilethaasjes
Broccoli-kokosrijst met kipfilethaasjes

Broccoli-kokosrijst met kipfilethaasjes

met sesam-komkommersalade en honing-knoflooksaus

Allergens:
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken fillets

1 piece

Garlic

½ tablespoon

Honey

100 g

Broccoli rice

½ piece

[Persian] cucumber

5 g

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

70 g

White long grain rice

milliliters

Coconut milk

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories182 kcal
Energy (kJ)762 kJ
Fat16 g
Saturated Fat8.6 g
Carbohydrate5.5 g
Sugar3.4 g
Dietary Fiber1.6 g
Protein2.8 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng de kokosmelk samen met 175 ml water per persoon en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12-14 minuten op laag vuur.
  • Kook de laatste 2 minuten ook de broccolirijst mee. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Proef goed en breng op smaak met zout.
Kip bakken
2
  • Verhit 1 el boter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook en kipfilethaasjes 1-2 minuten.
  • Voeg de honing en 1 el water per persoon toe aan de kipfilethaasjes en meng goed.
  • Dek de pan af en bak nog 3-4 minuten zachtjes. Draai de kipfilethaasjes af en toe om.
  • Haal het deksel van de pan en bak dan nog 2-3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.
  • Snijd de komkommer vervolgens in dunne halve maantjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van de sesamolie, het sesamzaad en per persoon 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 witte balsamicoazijn (zie TIP).
  • Meng de dressing met de komkommer en breng op smaak met peper en zout

Tip: Sesamolie is vrij sterk van smaak. Voeg eventueel minder toe of laat het helemaal weg als je er niet van houdt.

Serveren
4
  • Verdeel de kokos-broccolirijst over de borden.
  • Schep de kipfilethaasjes en de honing-knoflooksaus hierop.
  • Serveer de komkommersalade erbij.