Broccoli-spitskool stamppot met zelfgemaakte jus
Broccoli-spitskool stamppot met zelfgemaakte jus

Broccoli-spitskool stamppot met zelfgemaakte jus

met semi-gedroogde tomaat en walnootstukjes

Niets zo lekker, snel en makkelijk als een stamppot in de winter! Deze variant met broccoli en spitskool maak je af met feta en walnoten als topping.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Soy
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

200 g

Sweetheart cabbage & broccoli

30 g

Semi-dried tomatoes

½ piece

Red onion

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

25 g

Herbed cream cheese

50 g

Feta

(Contains Milk)

10 g

Chopped walnuts

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Mustard

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories835 kcal
Energy (kJ)3495 kJ
Fat53 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate63 g
Sugar23 g
Dietary Fiber13.2 g
Protein21 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Groenten koken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en groenten. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 13 - 15 minuten. Kook de laatste 3 - 5 minuten de broccoliroosjes en de spitskool mee met de aardappel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Jus maken
2

Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes en bewaar apart. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan voor de jus. Bak de rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg toe per persoon: 1 1/2 el roomboter, 1/2 mosterd, 1/4 bouillonblokje en de ketjap. Roer alles goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken.

Tip: Heb je grove mosterd in huis? Vervang hier de gewone mosterd dan door 1/2 el grove mosterd per persoon.

Stamppot afmaken
3

Stamp de aardappelen, broccoli en spitskool grof in de pan tot een stamppot. Voeg de kruidenroomkaas, de stukjes semi-gedroogde tomaten, 1/2 el mosterd per persoon en flink wat peper en zout toe. Meng alles goed door.

Tip: Voeg eventueel roomboter naar smaak en een scheutje melk toe voor meer smeuigheid.

Serveren
4

Verdeel de stamppot over de borden. Giet de jus over het geheel. Verbrokkel de feta. Garneer de stamppot met de feta en walnootstukjes.

Tip: Wist je dat spitskool en broccoli rijk zijn aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.