Broccoli-spitskoolstamppot met zelfgemaakte jus
Broccoli-spitskoolstamppot met zelfgemaakte jus

Broccoli-spitskoolstamppot met zelfgemaakte jus

met semi-gedroogde tomaat en zonnebloempitten

Niets zo lekker, snel en makkelijk als een stamppot in de winter! Deze variant met broccoli en spitskool maak je af met witte kaas en zonnebloempitten als topping.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

200 g

Sweetheart cabbage & broccoli

30 g

Semi-dried tomatoes

½ piece

Red onion

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

25 g

Herbed cream cheese

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

10 g

Sunflower seeds

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories804 kcal
Energy (kJ)3363 kJ
Fat50 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate61 g
Sugar24 g
Dietary Fiber13.6 g
Protein23 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Groenten koken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en groenten. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Kook de laatste 3 - 5 minuten de broccoliroosjes en de spitskool mee met de aardappelen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wist je dat spitskool en broccoli rijk zijn aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Jus maken
2

Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes en bewaar apart. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan voor de jus. Bak de rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de ketjap en per persoon: 1 1/2 el roomboter, 1/2 el mosterd en 1/4 bouillonblokje toe. Roer alles goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken.

Tip: Heb je grove mosterd in huis? Vervang hier de gewone mosterd dan door 1/2 el grove mosterd per persoon.

Stamppot afmaken
3

Stamp in de pan de aardappelen, broccoli en spitskool grof tot een stamppot. Voeg de kruidenroomkaas, de stukjes semi-gedroogde tomaten, 1/2 el mosterd per persoon en flink wat peper en zout toe. Meng alles goed door.

Tip: Voeg eventueel roomboter naar smaak en een scheutje melk toe voor meer smeuigheid.

Serveren
4

Verdeel de stamppot over de borden. Giet de jus over het geheel. Verbrokkel de witte kaas. Garneer de stamppot met de witte kaas en zonnebloempitten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd met de helft van de witte kaas. De overige witte kaas kan lekker in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.