Niets zo lekker, snel en makkelijk als een stamppot in de winter! Deze variant met broccoli en spitskool maak je af met witte kaas en zonnebloempitten als topping.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
200 g
Sweetheart cabbage & broccoli
(May be present Celery)
½ piece
Onion
20 milliliters
Ketjap manis
(Contains Soy, Wheat)
25 g
Herbed cream cheese
(Contains Milk)
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
10 g
Sunflower seeds
(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)
30 g
Sundried tomatoes
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
Mustard
60 milliliters
Water for the sauce
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Weetje: Wist je dat spitskool en broccoli rijk zijn aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.
Tip: Heb je grove mosterd in huis? Vervang deze hier met de gewone mosterd door 1/2 el grove mosterd per persoon.
Tip: Voeg eventueel roomboter naar smaak en een scheutje melk toe voor meer smeuïgheid.
Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd dan met de helft van de witte kaas. De overige witte kaas is lekker in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.